SORTIDES CULTURALS

Passejada ibèrica al Castellot de la Roca Roja (Benifallet) i Sant Miquel (Vinebre)

Dissabte 26 de Maig

Sortida: a dos quart de vuit (7:30 h) del Pg. de Gràcia cantonada amb la Gran Via de les Corts Catalanes, sota l’edifici de Generali. 

Breu parada per esmorzar, a càrrec de cadascú, en àrea de servei.

Tot seguit: arribarem a l’embarcador deBenifallet, on agafarem el Llagut de Benifallet que ens durà fins al poblat ibèric del CASTELLOT DE LA ROCA ROJA, ja que la visita va lligada a la navegabilitat del riu. És unpetit assentament fortificat, situat sobre un turó rocallós a la riba esquerra del riu Ebre, que ocupa l’extrem d’un abrupte esperó allargassat, totalment inaccessible pels vessants sud i nord, de manera que només s’hi pot arribar per l’extrem nord-est, on es va construir una muralla que fa de barrera. La visita anirà a càrrec de la Dra. Meritxell Monrós, codirectora del projecte científic del jaciment.

 

Dinar: al restaurant Heaven’s Door de Móra la Nova.

Després de dinar,ens desplaçarem fins al poblat fortificat de SANT MIQUEL DE VINEBRE, situat a la riba esquerra del riu Ebre, dalt d’un petit turó, que destaca per l’adaptació de les construccions a l’orografia del terreny on s’ubica. La seva situació respon, com moltes d’altres poblacions establertes a la zona, al control de les comunicacions fluvials entre la costa i l’interior, així com a la facilitat d’establir contactes amb comerciants provinents d’altres pobles mediterranis. El guiatge de la visita el farà un membre de l’equip d’investigació del jaciment.

NOTA: Per la seva ubicació, s’ha de caminar una mica per accedir-hi.

 

Tot seguit, retorn a BARCELONA.

Preu:  78 €  (tot inclòs)

 

Per a inscripcions, truqueu al 932 414 142 de dilluns a divendres, de 9:00 a 14:00 h. Per tal de fer efectiva la reserva, cal fer l’ingrés al núm. de compte corrent CaixaBank – ES34 – 2100 3017 0822 0064 1565.

 

El preu inclou:

 

  • Transport amb autocar de la companyia PLENACOSTA, SA.
  • Navegació amb el llagut fins al jaciment del Castellot de la Roca de Benifallet.
  • Entrades i visites guiades pels membres de l’equip d’investigació de cada jaciment.
  • Dinar al restaurant HEAVEN’S DOOR de Móra la Nova.
  • Documentació dels dos jaciments.

Organització i guia acompanyant del Museu d’Arqueologia de Catalunya i Pol Viatges.

DADES DE L'ACTIVITAT
On Pg. de Gràcia cantonada amb la Gran Via de les Corts Catalanes, sota l’edifici de Generali
Hora 07:30:00
Durada
Preu 78 € (tot inclòs)