Els cessetans

El país dels cessetans comprenia una part de la costa central catalana, amb les actuals comarques de l’Alt i el Baix Penedès, Garraf, el Camp de Tarragona i probablement una part de l’Anoia.

Era una zona poc accidentada i amb una llarga costa, plena de petits assentaments que, com que estaven molt pròxims els uns dels altres, formaven un densa xarxa.

D’aquest territori conegut com la Cessetània ens en parlen, encara que de forma molt breu, els autors clàssics Plini, Polibi i Titus Livi. Hi van tenir lloc els primers enfrontaments entre els romans i els cartaginesos. Les fonts clàssiques ens expliquen que l’escenari de la victòria d’Escipió sobre Hannó, l’any 218 aC, es trobava a les proximitats d’una ciutat anomenada Kissa Cissis, possiblement situada a Tarragona prop d’aquesta ciutat.


MAC - Olèrdola

Un enclavament ocupat de forma discontínua i amb assentaments de diversa intensitat des de l'edat del bronze fins ben entrat el s. XX.

Entra

La Ciutadella (Calafell)

Situat a Calafell, ha estat reconstruït per tal d'oferir una imatge real de com vivien els ibers.

Entra

Darró (Vilanova i la Geltrú)

El jaciment del poble iber dels cessetans de Darró, situat a Vilanova i la Geltrú, al Garraf, es troba al peu del Turó de Sant Gervasi.

Entra

La Font de la Canya (Avinyonet del Penedès)

Un possible jaciment ibèric vinícola.

Entra

Rabassats (Nulles)

El jaciment de Rabassats situat a Nulles, a la comarca de l’Alt Camp forma part del país dels cessetans.

Entra

Què més podem fer? Cessetans

Entra