Què més podem fer? Laietans

Diverses opcions per gaudir del país dels laietans.

Passejar…

Pels parcs o les platges...

  • Passejada pel Parc de Collserola o el massís de l'Obac al Vallès Occidental o el Parc de la Serralada de Marina al Barcelonès i el del Montnegre-Corredor al Maresme.
  • També hi ha parcs urbans que fan de bon passejar: Parc del Molinet, de Can Zam i Parc Fluvial del Besòs, a Santa Coloma de Gramenet o el Parc del Besòs a Sant Adrià. A Barcelona: el Parc de Montjuïc, el Parc del Laberint d'Horta o el Parc Güell.
  • Les platges del Barcelonès i del Maresme són àmplies i de sorra gruixuda. Generalment, paral·lels a la línia de costa, hi ha diversos passeigs per on caminar i seure a prendre un refresc.

Gaudir...

  • Les processons de Setmana Santa de Barcelona i a Mataró; la del Dijous Sant a Badalona, anomenada "del silenci".
  • Festes majors del barri de Gràcia de Barcelona, les de la Mercè, patrona de Barcelona; la Festa Major del Roser de Maig a Cerdanyola; les Santes a Mataró; la de Santa Coloma de Gramenet; el ball de plaça a Terrassa; la trobada de gegants a Matadepera; a Badalona, les festes de Sant Anastasi, i la festa ibera de Santa Coloma de Gramenet.
  • Els aplecs de Sant Iscle de Cerdanyola, de la Salut de Sabadell i l'aplec de la Sardana a Santa Coloma de Gramenet.

Tastar…

Les tradicions culinàries de la zona tenen contrastos: a la costa predominen els plats amb peix i hortalisses, sèpia amb pèsols, arròs a la cassola, i a l'interior plats com els peus de porc i gran varietat de bolets. També hi ha bones pastisseries on fan coques de llardons, bunyols de quaresma i tortells diversos a més d'alguna especialitat local.

Tornar al Poblat ibèric del Puig Castellar >


Twitter
Facebook