Materials i recursos educatius

Es posa a disposició dels mestres diversos materials didàctics tant per preparar l’activitat al monument com per treballar a l’aula.

Guies didàctiques

Guia didàctica d'Olèrdola

Recull d’informació actualitzada sobre el contingut del Centre d’Interpretació pe poder preparar la visita i poder recórrer les restes més significatives de l’itinerari.

Inclou documentació sobre el context històric, geogràfic, geològic i mediambiental d’Olèrdola, complementada amb plànols, recreacions hipotètiques i una relació bibliogràfica d’interès.

Guia didàctica d'Ullastret


La guia didàctica que us presentem vol ser, sobretot, un recurs per als mestres i professors, on trobareu, material d'utilitat per preparar la visita al museu així com altres recursos per treballar a l'aula.

Dossier d’activitats perquè l’alumne treballi al jaciment.

Es fa entrega a la recepció del monument.

La increïble Ruta dels Ibers

Una manera divertida de conèixer com eren i com vivien els nostres avantpassats més misteriosos... els ibers.

A La ruta dels ibers pots conèixer poblats i fortaleses que van existir fa més de 2500 anys. Pertanyien a alguna de les tribus íberes que es repartien el territori de l’actual Catalunya. Si bé no coneixem amb certesa els seus límits, al mapa podràs fer-te una idea d'on eren.

Les tribus marcaven el seu territori mitjançant poblats emmurallats. Els construïen dalt de turons per controlar les seves terres i per donar refugi als pagesos que vivien a les aldees del voltant. També construïen fortaleses i ciutats dotades de sistemes defensius força desenvolupats.

Esteu preparats per a ser un autèntic iber?

  1. Tria la teva tribu preferida i localitza-la al Mapa.
  2. Aprèn les teves primeres paraules ibèriques, coneix als teus amics i enemics, aprèn a fer d'arqueòleg... amb el Joc dels Ibers.
  3. Descobreix-ne el misteri a la Guia dels Curiosos en la què trobaràs les respostes al Joc dels Ibers.
  4. I si no has fallat cap pregunta... fes el Gran Test dels Ibers per esdevenir un autèntic iber.

DESCARREGA'T ELS RECURSOS EDUCATIUS
Twitter
Facebook